Pallontallaajat.net
Valikko
Arkistot
Social Icons
Tulossa!

Tallinna 4/2017
Pariisi ja Luxemburg 5/2017
Tallinna 6/2017
Bukarest 10/2017

Uncategorized

Spartathlon ultrajuoksukisa

on 08/10/2014

Lupailin kertoa jossain vaiheessa vähän tarkemmin Kreikan matkamme tarkotuksesta, eli Spartathlon-juoksukisasta, joten tästä pesee 🙂

S= Spartan kaupunkiin Leonidas-patsaalle päättyi 247km juoksumatka.

P= Pyörätuolikyydillä juoksija viedään ensiapupisteelle kisan jälkeen, jos omat jalat ei taho enää kantaa. Juoksijoiden jalat tutkitaan haavaumien varalta ja putsataan kunnolla, sekä verenpaineet mitataan. Suurin osa pääsee tämän tarkastuksen jälkeen lähtemään hotellille lepäämään, mutta osa heikommassa kunnossa olevista joutuu jäädä joksikin aikaa tiputukseen ja tarkkailuun.

A= Ateenan Akropolis-kukkulalta juoksu starttasi perjantai-aamuna 29.9.2014 klo 7 kohti Spartaa.

R= Raatobussi keräsi matkan varrelta keskeyttäneet ja vei hotelliin lepäämään. Yleensä noin 60% matkaan lähteneistä joutuu keskeyttämään kisan loukkaantumisen tai uupumisen takia. Tänä vuonna 60% pääsi maaliin saakka. Suomalaisia maaliin pääsi tänä vuonna 11!

T= Tankkauspisteitä eli checkpointeja, oli matkan varrella useita kymmeniä, joissa oli järjestäjän puolesta evästä tarjolla. Juoksijat sai myöskin pakata itselleen dropbageja sisältäen omia eväitä/varusteita, jotka järjestäjän toimesta ripoteltiin sovituille pisteille.

A= Aikaa 247 kilometrin juoksemiseen oli 36 tuntia. Ajanottopisteitä oli myös matkan varrella muutamia, joihin täytyi saapua määrätyssä ajassa.

T= Tulosvaatimukset, joista jokaisella juoksijalla täytyy olla yksi saavutettuna, jotta Spartathloniin saa osallistua: 100 kilometrin juoksun ennätys alle 10.30 // Osallistunut aiemmin Spartathloniin ja selviytynyt ”Nestani”-väliaikapisteelle (172 kilometrin kohdalle) ajassa 24.30 // Selvinnyt Spartathlonilla maaliin // Juossut vähintään 180 km 24 tunnin kilpailussa // Juossut vähintään 280 km 48 tunnin kilpailussa

H= Huoltaja sai huoltaa juoksijaa/juoksijoita osalla checkpointteja. Huoltajan ja huoltoauton hankkiminen on vapaaehtoista, mutta suurimmalla osalla juoksijoista se taisi olla käytössä.

L= Lämmin keli piinasi juoksijoita tänä vuonna onneksi vain hetkellisesti.

O= Osallistujia oli tänä vuonna 349 henkeä kymmenistä eri maista.

N= Nousua reitillä oli paljon ylämäkien muodossa. Yöaikaan juoksijat ylittää Sangas-vuoren, jossa kuljetaan pientä polkua pitkin ylös ja alas, irtokivien pyöriessä kenkien alla ja valtavien rotkojen häämöttäessä parin askeleen päässä.

Meän huoltoauto, jolla seurattiin isiä ja muutamaa muuta suomalaisjuoksijaa. Ikkunoissa oli huollettavan juoksijan kilpailunumero. Kisan jälkeisenä päivänä päästiin muuten joistain tietulleista ilmaseksi nuilla tarroilla.

Meän huoltoauto, jolla seurattiin isiä ja muutamaa muuta suomalaisjuoksijaa. Ikkunoissa oli huollettavan juoksijan kilpailunumero. Kisan jälkeisenä päivänä päästiin muuten joistain tietulleista ilmaseksi nuilla tarroilla.

Eri maiden median edustajia oli reitin varrella ihan kiitettävästi. Tässä japsit innostu kuvaamaan Petrin pohkeessa olevaa Spartathlon-tatskaa.

Eri maiden median edustajia oli reitin varrella ihan kiitettävästi. Tässä japsit innostu kuvaamaan Petrin pohkeessa olevaa Spartathlon-tatskaa.

Ajanottomatto, joka mittasi väliajan juoksijan kenkään kiinnitetyn merkin avulla.

Ajanottomatto, joka mittasi väliajan juoksijan kenkään kiinnitetyn merkin avulla.

Yön yli juostessa tarvi otsalamppua ja lämpimiä vaatteita. urheilujuomjauhetta oli hyvä olla mukana esimerkiksi juoksuvyössä.

Yön yli juostessa tarvi otsalamppua ja lämpimiä vaatteita. Urheilujuomajauhetta oli hyvä olla mukana esimerkiksi juoksuvyössä.

Isi maalisuoralla

Isi maalisuoralla <3 aikaa matkaan meni 34h55min46. Spartassa kisa oli koko kylän tapahtuma ja paikalliset lapset juoksi juoksijoiden mukana viimeiset kymmenet metrit 🙂

WP_20140926_042

Erilaista purtavaa ja juotavaa checkpointilla.

Juoksureitti kulki valtateiden varrella, kylien läpi ja Sangas-vuoren yli.

Juoksureitti kulki valtateiden varrella, kylien läpi ja Sangas-vuoren yli.

Siinäpä se on jonkinmoisessa pähkinänkuoressa. Saa korjata, jos jokin yksityiskohta meni perseelleen. Ja ilman muuta lisäkysymyksiä saa esittää, jos jokin mieltä askarruttaa 🙂

Bonuksena:

Ootko koskaan miettiny, että syököhän urheilijat paljo? Kyllä, ne syö ihan helvetisti :D Kuvan lautanen ei siis ole mikään tavan ruokalautanen vaan astetta isompi buffalautanen. Ekalla rundilla lautaselle ei mahtunu enempää, mut onneks sai santsata.

Ootko koskaan miettiny, että syököhän urheilijat paljo? Kyllä, ne syö ihan helvetisti 😀 Kuvan lautanen ei siis ole mikään tavan ruokalautanen vaan astetta isompi buffalautanen. Ekalla rundilla lautaselle ei mahtunu enempää, mut onneks sai santsata.

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI