Pallontallaajat.net
Valikko
Arkistot
Social Icons
Tulossa!

Tallinna 4/2017
Pariisi ja Luxemburg 5/2017
Tallinna 6/2017
Bukarest 10/2017

Aikamatkat

Aikamatkat: Kaunas tammikuu 2011

on 14/02/2015

Oi niitä aikoja kun halpalentoyhtiöitten lennot oli oikeesti halpoja! Enkä tarkota tässä halvalla satasen lentoja, vaan muutaman euron lippuja. Liettuan Kaunasiin lensi aiemmin muistaakseni Ryanair Tampereelta, enkä köyhtyny noista lennoista kuin sen muutaman euron. Huh, oi niitä aikoja tosiaankin… Ajankohtana tammikuu ei ole mikään hehkein aika matkustaa baltian maihin, mutta tulipahan käytyä.

IMG_6468 IMG_6469 IMG_6471 IMG_6472 IMG_6473 IMG_6475 IMG_6476 IMG_6483 Kelit vaihteli muutamasta lämpöasteesta nollan tietämille, eli erityisen kylmä reissussa ei muuten ois tullu, mutta väärillä kengillä sain pilattua senkin. Onko mikään enempi perseestä ku lontostaa märillä kengillä aamusta iltaan? Ei minusta. Joinain päivinä loskaa oli melkein nilkkoja myöten, joten kumpparit ois saanu olla jalassa, tai sitten mukana viidet vaihtokengät. Tuon muutaman päivän reissun heitin pelkällä koululaukulla, niin ei sinne paljoa vaihtokenkiä pakattu… Yöksi survoin aina sanomalehtitolleroita kenkiin kosteutta ja hajua imemään, ja kyllä siitä vähän oli hyötyä kun ei aamuisin ekaan viiteen metriin tympässy yhtään.IMG_6484 IMG_6486Semikivalta pääkadulta ei tarvinnu poistua kun korttelin verran johonkin suuntaan, niin vastaan tuli tämmösiä luurankotaloja ja täyttä neuvostomeininkiä. Eräänkin ostoskeskuksen edessä sai väistellä vihasia hampaattomia mummoja ja hädin tuskin kasassa pysyviä taksin rotiskoja. Tulihan siinä vähän huono omatunto kahvilassa cappuccinoa litkiessä, kun kattoi pihalla parveilevia likasia lapsia ja nuutuneita perheenäitejä. No minkäs teet, elämä on ja niin pois päin? No ei vaan, voihan olla niinkin, että se meno mikä näyttää omaan silmään karulta ja surkealta, on paikallisille täysin normaalia ja tavallista. Kaikki on niin kovin suhteellista, sano Einsteinkin aikoinaan.IMG_6490 IMG_6481 IMG_6478

 

Ja siinä ne nyt on – uudet popot! Ette usko kuin ihanaa oli nakata ne märät ja haisevat ronttoset lentokentän roskikseen ja vetää puhtaisiin jalkoihin uudet ja kuivat kengät. Parempaa kun sata jänistä! Nuo kengät maksoi jonkun 11€, ja on kestäneet päivittäisessä talvikäytössä tähän päivään saakka, joten väittäsin että yks parhaimpia ostoksia ikinä 🙂IMG_6492Semmonen oli Kaunas ja Liettua. Mieleen on jääny erityisesti kiva hare krishna-ravintola pääkadulla, josta sai susihalvalla hyvää kasvisruokaa ja tuorepuristettuja mehuja. Harmi vaan kun ei oo ravintolan nimi muistissa. Pääkadulla sijaitsee myös Hesburger, jonka takapihalta mentiin sisään hostelliin jossa majoituin. Hostellin nimi on Monk’s Bunk ja on yks parhaita hostelleja, missä oon majottunu. Huoneet oli siistejä ja tilavia, yhteiset tilat siistejä myös ja yön hinta ihan hemmetin halpa. Ja tässäkin tarkotan halvalla oikeesti halpaa, jotain muutamaa euroa per yö.

Sum summarum: kaikki on halpaa ku venäläinen saippua, ja itseasissa kaikki onkin vähän venäläistä 😉

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT

JÄTÄ KOMMENTTI