Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Islannin reissun peruspuitteet - Loosefit-life Islannin reissun peruspuitteet - Loosefit-life
Pallontallaajat.net
Valikko
Arkistot
Social Icons
Tulossa!

Tallinna 4/2017
Pariisi ja Luxemburg 5/2017
Tallinna 6/2017
Bukarest 10/2017

Sorry:

- Instagram feed not found.
Uncategorized

Islannin reissun peruspuitteet

on 20/05/2015

Heippa vaan! Kokeillaas joko ajatuksia on kasattu sen verran, että järkevien ja kärkevien lauseiden muodostus onnistuu. Oon jotenkin ihan päästä rupelilla koko Islannin reissun suhteen, niin paljon kaikkee jännää koin viikossa, ja niin takki tyhjänä sitä nyt on. Mut se taitaa kuulua asiaan, ainakin omalla kohalla se on hyvin tyypillistä, että kotiin palattua on jotenkin höntti olo ja menee jonkin aikaa, että arki ympärillä tasaantuu. Mutta nyt itse asiaan, jostain täytyy purkaminen aina aloittaa, niin aloitetaan nyt vaikka matkan faktoista.

WP_20150511_001

Laitoin tuon lentolaukun tällä kertaa ruumaan, ettei tarvii joka paikassa raahata perässä. Ja käsimatkatavarana tuo ihana perintö-kettureppu 🙂

Varasin lennot tammikuun alussa Ebookersin kautta hintaan 180€, lentoyhtiönä Blue1/SAS ja lennot välille Helsinki – Oslo – Keflavik. Kannattaa muuten liittyä ostohyvitys.fi -palveluun, jos nettikauppoja tulee käytettyä. Itte oon sieltä pelkästään tänä keväänä kotiuttanu bonuksia jo 53€ rahana pankkitilille, vaikkei ostokset isoja ole ollutkaan. Hotellin varasin Hotels.comin kautta, jonka kantisohjelma kerryttää palkintoöitä, ja taasen se ostohyvitys hyvitti mua 18€ edestä, kun majoitus maksoi 180€. Ei paha.

WP_20150511_019

Yöpaikkana mun viikon matkalla toimi Bus Hostel, joka on aika kirkkaasti siistein ja modernein hostelli missä oon majoittunu. Joka paikassa oli puhdasta, pinnat oli uudet, tilat oli väljät, henkilökunta avuliasta ja ystävällistä ja kylppäreitä oli runsaasti. Bus Hostel on erinomainen, jos esimerkiksi vuokraa auton lomalleen. Autovuokraamo sijaitsee hostellin yhteydessä ja pihassa on runsaasti parkkipaikkoja, ja sijanti on isojen teiden läheisyydessä. Keskustaan oli kävelymatkaa joku 20 minuuttia.

WP_20150511_045

 

Lentokentälle on matkaa n. 45 minuuttia bussilla. Kentältä ja netistä etukäteen voi ostaa lippuja ainakin kahdelle eri firmalle, Grayline ja Reykjavik Excursions. Hinta niillä on suunnilleen, ellei jopa tismalleen sama, ja valittavana on meno tai menopaluu ja bussiterminaaliin tai hotellille asti. Omani ostin kentällä Graylinelta, hintaan 30€, menopaluu ja perille asti. Paluumatkan sai buukattua sähköpostitse pari päivää ennen lähtöä, jossa ilmoitti kellon ajan ja paikan, josta noudon haluaa.

WP_20150512_022

Menomatkalla sattui mun mielestä ihan hillitön munkki, kun Oslo – Keflavik -lento olikin ylibuukattu ja mahdollisia vapaaehtoisia odottamaan jääjiä pyydettiin tiskille. Mihinpä se mulla kiire valmiissa maailmassa, kun eka ilta ois kuitenkin menny vaan hostellilla hengailuun, ja kun kuulin että vaivanpalkaksi saa 300€ lentolahjakortin, niin todellakin jään odottamaan! Lisäksi sain 22€ edestä aterialipukkeita, joka Oslon hinnoilla tarkotti paria patonki-latte -comboa. Odotuksen piti olla n. 5h, mutta olikin lopulta vain 3h kun Icelandairin kyytiin mahtui muutama ylibuukkauksen uhri. Persaukista budjettimatkaajaa nauratti niin että korvat oli haitolla 🙂 Tänään varasinkin sitten lennot joulukuun alkuun Pariisiin, jonne sain kustannettua lahjakortilla liput mulle ja ukkelille. C’est la vie.

WP_20150511_021Lennot meni nopeesti ja suht vaivattomasti, kuten oikeestaan kaikki muukin tuolla reissulla. Ainoo, mikä vähän tökki välillä, oli huoneen kuumuus jos verhot oli unohtunu päiväksi auki, sekä ruokakauppojen vähyys, sekä yleinen hintataso. Olisi ollu niin paljon kaikkea siistiä mitä oisin halunnu tehä ja touhuta, mutta onhan se varma, etten maksa issikkaratsastuksesta 70€ tai pitsasta 17€. Hei kamoon! Päädyin sitten viimesenä päivänä piheyspäissäni lähtä retkelle läheiselle Videyn saarelle, lautta kun maksoi vaan jonku 8€. Siitä lisää tuonnempana, mutta sanotaanko että se oli tylsintä ja turhinta paskaa mihin oon ikinä nokkaani työntäny 😀 ja paino sanalla paska, sitä siellä nimittäin riitti. Vaikka sahasin kaupunkia eestaas lukemattomat kerrat, niin löysin tasan 4 ruokakauppaa: yhen minimarketin, yhen isomman Bonuksen ja pari 1011-kauppaa. Ravintona tuolla viikolla toimi hyvin pitkälti hostellin ilmaiset aamiaistoastit, nuudelisössöt, makaronimössöt ja skyr-rahka. Voin kertoo että maistu kalakeitto ja ruisleipä aika naassille eilen illalla kotona 🙂

Mutta joo, nyt tää jatkais Espanja-Marokko -lauttamatkojen ettimistä, ens viikon lopussa on nimittäin jo seuraavan reissun aika. Kääk. Seuraavaksi haluisin niin kertoo mun Blue Lagoonin vierailusta, mutta koska sen päivän kuvat on kamerassa, jonka piuha on hukkateillä, niin katsotaan miten käy.

 

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT
4 kommenttia
  • Vastaa

   Anni

   21/05/2015

   oi ku kiva, kiitos ^_^ pitääpä postata kunhan aika antaa myöten!

 1. Vastaa

  Venla

  21/05/2015

  Oi vitsi mikä palkinto noin pienestä myöhästymisestä, kelpais! 🙂 Islannissa kävin vuosi sitten ja oli kyllä huikea paikka, vaikka hitusen harmittaa että kuumat lähteet jäi välistä ja Reykjavikin keskustassa vietettiin liian monta päivää, parissakin sen ehtisi koluta läpi. No, sehän tarkoittaa vaan uutta reissua joskus tulevaisuudessa.. 🙂

  • Vastaa

   Anni

   21/05/2015

   no sanoppa muuta, kyllä kelpasi 🙂 Islannin parhaus on musta Reykjavikin ulkopuolella ja nimenomaan luonnossa, vaikka symppis kaupunki onkin. Blue Lagoon-kylpylä oli ehottomasti reissun parasta antia 🙂 onpahan jääny jotain seuraavaan kertaan!

JÄTÄ KOMMENTTI