Pallontallaajat.net
Valikko
Arkistot
Social Icons
Tulossa!

Tallinna 4/2017
Pariisi ja Luxemburg 5/2017
Tallinna 6/2017
Bukarest 10/2017

Aikamatkat

Aikamatkat: New York toukokuu 2009

on 25/05/2015

New York on kaupunki, joka on kiehtonu mua suunnattomasti lapsesta asti. Mun seinillä on aina ollu New York-aiheisia tauluja, ja oon aina säpsähtäny kun leffoissa näkyy New Yorkin maisemaa. Keväällä 2009 mulla oli ekaa kertaa eläissään ns. ylimäärästä rahaa, joten kun sähköpostiin tupsahti Ebookersin mainos Lufthansan 400€ Helsinki-New York -Helsinki -lennoista, en kovin montaa hetkee arponu, vaan buukkasin lennot ja aloin tohkeilla täysillä. Minä! New Yorkiin! Ooämgee ja apua 😀

29042009149 29042009151 29042009156 29042009157 29042009159 IMG_5730 Lennot meni molempiin suuntiin suht kivuttomasti Saksassa konetta vaihtaen. Maahantulotarkastus jenkkilässä sai hermot kireelle, kun jonottaminen kesti ja kesti, ja aina nokan eestä meni koppi kiinni ja tyyppi tauolle. Reilun tunnin jonotuksen ja pienen tenttaamisen jälkeen päästiin pihalle, josta keltanen taksi nappasi meät kyytiin. Matka Manhattanille oli ihan mahtava! Varsinkin se hetki kun noustiin tunnelista ulos East Villagen nurkilla ja pilvenpiirtäjät jymähti silmien eteen, huh 🙂IMG_5757 IMG_5755 IMG_5741 IMG_5738 IMG_5734 IMG_5767 IMG_5764 IMG_5827 Pari päivää oli ihan kesäkelit mutta muuten aika huono tuuri, kun satoi ja tuuli kovasti. Van ei kai siinä kummepia tympeilyjä kun on joustavat suunnitelmat, niin New Yorkissa jos missä löytyy mielenkiintosta puuhaa vaikka vuoden jokaiselle sateiselle päivälle. Siinä tuli koettua Luonnonhistorian museota yhtenä päivänä, shoppailua toisena, pubielämää kolmantena jne.IMG_5822 IMG_5786 Pakollisia ekan kerran nähtävyyksiä mulle oli Vapauden patsas, tosin ilmaiselta Staten Islandin lautalta käsin, Times Square, Empire state building, Chrysler building, Central park, Frendit-talo (!!!!), monia kuuluisia katuja, Flatiron building, Radio city music hall, Trump tower  ja vaikka mitä. Ainoa mikä listalta tyystin unohtui oli Brooklyn bridge, ja se harmitti aika kauan reissun jälkeen. No ompahan nähtävää seuraavallakin kerralla, milloin se sitten ikinä onkaan. Jospa ens kerralla aikaa ois enempi kun viikko, niin kerkeis vähän haistella elämää Manhattanin sykkeen ulkopuolellakin.IMG_5796 IMG_5801 IMG_5815 IMG_5819 IMG_5783 IMG_5782 IMG_5774 IMG_5771 IMG_5768Hotelli varattiin muistaakseni Hostelworldin kautta, ja saatiinki ihan super-edullinen luukku Broadwayn varrelta n. sadannen poikkikadun korkeudelta hintaan 300€. Huone sijaitsi erään hostellin perällä, ja huoneessa oli kaikki tarvittava omaa kylppäriä myöten, vaikkakin melko pieneen tilaan ympättynä. Ens kerralla ehkä vois kokeilla jotain kotimajoitusta, tai kerätä palkintoöitä tarpeeksi Hotels.comin ohjelmalla ja elellä leveemmin 🙂

New York oli just niin ihana, kun olin aina unelmoinukin, ehkä jopa ihanampi. Vaikka kaikkiin niihin pilvenpiirtäjiin turtui melko nopeesti, niin joka nurkan takana paljastu aina jotakin uutta ja ihanaa. Jos New York olis yhtään lyhemmän ja halvemman lennon päässä, niin helposti näkisin itteni siellä lomalla vähintään kerran vuodessa. Ehkä sitten joskus?

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT
8 kommenttia
 1. Vastaa

  tyttis

  25/05/2015

  Frendit-talo!!! ♥ vielä minä joskus. kunhan olen iso. menen kyllä tuonne kaupunkiin käymään.

  • Vastaa

   Anni

   25/05/2015

   kyllä 🙂 jotenkin sitä piti aina sellaisena haaveena, joka ei tuu koskaan toteutuu, mutta niin se vaan tapahtuu ku tarpeeksi haluaa 🙂

 2. Vastaa

  Pirkko / Meriharakka

  25/05/2015

  Veimme sisarentyttäreni (20+) pari vuotta sitten kaupunkiin ensi visiitille ja taisivat olla yhtä innoissaan kun Sinä aikanaan!

  • Vastaa

   Anni

   25/05/2015

   heh, no joo 😀 onhan se semmonen paikka, että huhhuh!

 3. Vastaa

  Inka

  26/05/2015

  Oii vitsi miten ihana New York!!! Mää niin toivon että nää pääset pian uudelleen.

  Hauska muuten että vaikka oon ihan jäätävä Frendi-fani ei tuo talo herättäny oikeen mitään tunteita. Ehkä oon pilalla tms. 😀

  • Vastaa

   Anni

   26/05/2015

   Ai, mä kyllä tykkäsin. Tai ainakin pitkään sitä talon nurkkaa töllistelin typerä virne naamallani 😀

 4. Vastaa

  Jari / Hit the road -matkablogi

  04/06/2015

  Aijjjettä! Tää oli ihan kuin omasta ekasta NYC-visiitistä. Haaveilin pikkupojasta lähtien, kunnes sitten tajusin, että pakko se on alkaa säästää, että joskus pääsee. 2008 oli oma ensikosketus, JFK:ltä taksi alle ja menoks. Vedet silmissä katselin, kun suhari kurvaili pimenevässä illassa kohti Manhattania ja se siluetti aukesi taksin ikkunasta: mä oon oikeesti täällä!

  Olin rakastunut kaupunkiin jo pikkujätkänä, mutta enpä olis uskonut, että kaikesta etukäteishehkutuksesta huolimatta NYC silti ylitti kaikki – epärealistisetkin – ennakko-odotukset.

  Ja hei, tuosta Brooklyn Bridgestä. Mä kävelin sen yli ekaa kertaa vasta viime kesänä, kun olin kolmatta kertaa kaupungissa =) Siellä on kyllä niin paljon ihmeteltävää, että joka paikkaan ei vaan ehdi.

  • Vastaa

   Anni

   08/06/2015

   Oooo kohtalotovereita 🙂 sitä ite joutuu varmaan koko päivän veivaa brooklyn bridgeä eestaas että saa kuvia joka vinkkelissä ja valaistuksessa 😀

JÄTÄ KOMMENTTI