Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Islannin ylpeys: Blue Lagoon - Loosefit-life Islannin ylpeys: Blue Lagoon - Loosefit-life
Pallontallaajat.net
Valikko
Arkistot
Social Icons
Tulossa!

Tallinna 4/2017
Pariisi ja Luxemburg 5/2017
Tallinna 6/2017
Bukarest 10/2017

Sorry:

- Instagram feed not found.
Uncategorized

Islannin ylpeys: Blue Lagoon

on 26/05/2015

Heti ekana reissupäivänä otin suunnaksi Blue Lagoon-kylpylän. Kylpylä sijaitsee lähellä Keflavikin lentokenttää, noin 45 minuutin päässä Reykjavikin keskustasta. Monet käykin siellä kylpemässä lentokentälle mennessään tai sieltä tullessaan. Reykjavik Excursions ja muutamat muut matkanjärjestäjät järjestää retkiä ja kuljetuksia Blue Lagooniin.IMG_4980 IMG_4981 IMG_4982 Peruslippu kylpylään maksaa 35€, ja jos kaipaa kylpytakkia, drinksua tai vaikka kosmetiikkaa muistoksi kotiin, niin tarjolla on hinnakkaampiakin paketteja. 35€ on musta aika suolainen hinta ylipäätään mistään pääsylipusta, mutta olihan tuo semmonen elämys, että kyllä sen mukisematta maksoi. Ja samanlaisella kelillä maksasin varmaan uudestaan. On ihan omasta mieltymyksestä kiinni ostaako erikseen kyydin ja pääsylipun vai molemmat samalla kertaa matkanjärjestäjältä. Kuljetuksen kanssa kokonaishinta Reykjavik Excursionilla on palttiarallaa 55€, ja he noutaa hotellilta asti ja vie takasin sinne mistä ottikin.IMG_4997 IMG_5003 IMG_5011 IMG_5015 Altaan vesi lämpiää geotermisesti, eli lämpö nousee tuliperäisen maan sisältä. Vesi on joistain kohtaa lämpöisen suihkun lämpöistä, ja joistain kohtaa tosi lämmintä. Asteiksi suomennettuna se tarkoittaa noin 37-40 astetta. Vesi on erittäin mineraalipitoista ja maitomaisen sameaa. Veden korkean mineraalipitoisuuden takia tukka kannattaa läärätä hoitoaineella kauttaaltaan ennen uimaan menoa, tulee muuten hampputukka. Hoitoainetta ja suihkusaippuaa on tarjolla talon puolesta. Rohkeimmat kylpykumppanit veti kasvoilleen nuorentavan mutanaamion altaan silica-mudalla, mutta mä en jaksanu innostua lotraamaan nahkaani mitään savea. IMG_5030 IMG_5041 IMG_5042 Altaalta löytyy myös baari, mutta oli yllättäen niin sikahintasta evästä, että arvelin selviäväni tunnin ilman bisseä. Altailla saa olla vaikka koko päivän, mut itellä meni ainaki niin voimat kuumassa vedessä räpiköintiin, että tunti riitti aivan hyvin. Suihkuja ja pukuhuoneita on ihan riittävästi, jos ei ihan pahimpaan ruuhkapiikkiin satu paikalle. Pääsyliput suositellaan hankkimaan netistä etukäteen, koska sesonkiaikoina liput myydään loppuun muutamaa päivää ennen.IMG_5045Miltäs näyttää, menisitkö käymään? Vai oletko kenties jo käynyt?

*kyyditykset minulle tarjosi Reykjavik Excursions

Eng: This is what Blue Lagoon thermal spa in Iceland looks like. I enjoyed the experience very much! Local tour operator Reykjavik Excursions was nice and offered me the transportation to the spa. Everything went well and I can recommend the company’s tours 🙂

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT
7 kommenttia
 1. Vastaa

  Tyttis

  26/05/2015

  Waaaaaau ♥

 2. Vastaa

  Inka

  26/05/2015

  Voi vitsi, miten näyttää hienolta. Tuo on kyllä semmoinen paikka, että siellä pitää päästä vielä joskus käymään.

  • Vastaa

   Anni

   27/05/2015

   Eikuvvaan 🙂 nythän tonne saa ihan edullisia lentoja niin sas:lta ku icelandairilta. Icelandair markkinoi Islantia stop-over-kohteena jenkkeihin meneville 🙂

 3. Vastaa

  Pirkko / Meriharakka

  27/05/2015

  Tämä(kin) oli hyvä intro tuonne Blue Lagooniin – olen yrittänyt näitä ehtiä etsimään ja lukemaan – sillä heinä-elokuun taitteessa olemme yhden yön tuolla, ihan majoittuneena alueen hotelliin, kun olemme Islannissa yhden yön pakollisena yöpymisenä matkalla Grönlantiin ja kun olemm Reykjavikissa olleet aikaisemmin, niin ajateltiin nyt panostaa tähän “nähtävyyteen”.
  Elokuun alussa voin sitten minäkin kertoa omia kokemuksiani, myös tuosta hotellista 🙂

  • Vastaa

   Anni

   27/05/2015

   ooo suosittelen kyllä käymään! Ihmispaljoudesta huolimatta sai rentoutua ja nauttia oikein olan takaa, kun käytännön asiat kylpylässä pelasi niin mutkattomasti 🙂 en keksi parempaa vierailukohdetta lyhyen stopoverin viettämiseen kuin rentouttava kylpylä 🙂

 4. Vastaa

  Maarit Johanna

  29/05/2015

  Sattuipa sulle loistava keli tuonne! Mieki tietenki testasin tuota omalla Islannin jaksollani, mutta silloin oli sysipimeää 😀 Voit varmaan kuvitella että kokemus oli vähän erilainen kuin auringonvalossa. Olisin odottanut jotain tunnelmavalaistusta, mutta ehei. 😀

  • Vastaa

   Anni

   29/05/2015

   no joo, ois tämä nössö saattanu jäähä sisälle ruikuttaa ennen ku uskaltas pimeeseen veteen 😀

JÄTÄ KOMMENTTI