Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Miksi mennä Espanjaa edemmäs kalaan? - Loosefit-life Miksi mennä Espanjaa edemmäs kalaan? - Loosefit-life
Pallontallaajat.net
Valikko
Arkistot
Social Icons
Tulossa!

Tallinna 4/2017
Pariisi ja Luxemburg 5/2017
Tallinna 6/2017
Bukarest 10/2017

Sorry:

- Instagram feed not found.
Uncategorized

Miksi mennä Espanjaa edemmäs kalaan?

on 09/07/2015

Jos ihan totta puhutaan, niin mulla oli Espanjan Aurinkorannikosta ja sen matkakohteista aika isoja ennakkoluuloja. Enkä takuulla ole ainoa. Olin ennen reissua kuullut paljon hyvää useamman ihmisen suusta, jopa että sinne he voisivat muuttaa ihan asumaan. Mutta paljon myös dissausta “tosireissaajien” suusta ja törkeetä nokan vartta pitkin kattelua. Ennen reissua tiesin, että esimerkiksi Fuengirola on kohde, jossa suomalaiset mummelit määkii vaivojaan joka nurkalla, lihapullia ja makaronilaatikkoa tunkee ikkunoista, ovista ja liesituulettimista, kaikki on saatavilla suomenkielellä ja silti hävettää olla suomalainen.

Miten väärässä olinkaan. Tottahan siellä asuu tuhansia suomalaisia, osa jopa vanhoja ihmisiä, lähes kaikkien palvelujen ollen saatavilla suomeksi ja suomalaisten ravintoloiden tarjoavan nimenomaan sitä härmäläistä mättöä. Mutta se mikä siitä tekee oikein miellyttävää – jos suomalaisiin ei halua törmätä niin ei siellä niihin myöskään törmää. Jos maan miehiään taas haluaa tavata, ja palveluja omalla kielellään käyttää, niin se onnistuu erittäin vaivattomasti.

Nyt kun on päästy tuosta kaikkein pahimmasta asennevammailusta ohi, voinkin hieman raottaa verhoa kulisseihin, mitkä piirteet teki Fuengirolasta yhden mun lemppari-lomakohteista.

WP_20150531_024

Hintataso. Tolkuttoman alhainen hintataso. Mä en voinu uskoakaan, että kaupasta saat 3 kassillista sapuskaa parilla kympillä, ja ravintolasta mahan täyteen muutamalla eurolla. Muutamia esimerkkejä hinnoista isossa Mercadona-marketissa: 2 litran cola 0,50€, vartalovoide 2x400ml 3€, puolikas vesimeloni 1€, punkku 2€.WP_20150531_028 Fuengirola sopii loistavasti monenlaiselle matkaajalle. Jos haluat vaan löhötä ja rentoutua – onnistuu, koska kaikki tarvittava on saatavilla parin korttelin säteeltä. Jos haluat bilettää – onnistuu, koska baarejakin riittää, tai jos haluat käydä retkillä – onnistuu, koska lähikyliin ja -kaupunkeihin pääsee helposti järjestetyille tai omatoimisille retkille. Paljon kuulee puhuttavan rikollisuudesta ja korkean työttömyysasteen haittavaikutuksista Espanjassa, mutta ei tuolla pelätä tarvii. Eri asia ehkä yksin ja jurrissa pimeillä kujilla, mutta missäpä semmonen touhu fiksua olisi.WP_20150531_043 WP_20150531_044 WP_20150531_059Sää on lämmin ja aurinkoinen suuren osa vuodesta, ainoastaan talvikuukausien ollessa kylmiä ja kosteita. Kaupunki on myös siisti, ja kadut hyväkuntoisia ja helppokulkuisia. Julkinen liikenne toimii hyvin, ja taksit on huomattavasti suomen tasoa edullisempia.
WP_20150601_022 WP_20150601_037 Fuengirolassa pärjää tarvittaessa kyllä sillä suomen kielelläkin, mutta ainaskin englannilla jos siihen oma kieli taipuu. Tosin äkkiä espanjan alkeetkin tarttuu, ainakin tervehdysten ja ravintolasanaston muodossa. Alueelta löytyy paljon suomalaisia ravintoloita, lääkäreitä, kauneushoitoloita, hierojia, sanomalehti, ja takuulla saat maanmiehiltä apua jos joku asia mietityttää.WP_20150601_044 WP_20150603_007 WP_20150603_013 WP_20150603_019Omatoimimatkaajan onneksi Malagaan lentää monet lentoyhtiöt, myös halpalentoyhtiöt, ja monet matkatoimistot järjestää pakettimatkoja Aurinkorannikon kohteisiin. Malagasta pääsee Fuengirolaan junalla ja taksilla, matka kestää noin 35 minuuttia.WP_20150605_004 WP_20150607_002Tykkäsin Fuengirolassa erityisesti kaupungin tunnelmasta. Se oli aito, suvaitseva ja rento. Ihmiset oli hyväntuulisia eikä milloinkaan tarvinnu miettiä, että miltähän sitä näyttää ja onko tukka ojennuksessa. Muy bueno vaan ja mañana, toivottaa uusi Fuge-fani (ja ylpeä sellainen!) 🙂

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT
6 kommenttia
 1. Vastaa

  Pirkko / Meriharakka

  09/07/2015

  Pysähdyin tuohon terassikuvaasi – olemme tainneet asua Fuengirolassa samassa Jabega Apartamentos -huoneistohotellissa. Ei loistokas, mutta ihan toimiva edullinen asunto hyvällä paikalla.
  Ja tosiaan, kyllä Fuengirola(kin) ainakin kerran käydä katsomassa ja onhan se hyvä tukikohta moneen paikkaan siinä lähellä, aina Granadaa ja Alhambraa myöten.

  Jos haluat tutustua Aurinkorannikkoon ei niin aurinkoisena marraskuun viikkona, niin lue täältä (ja klikkaa kuva-albumiin, niin voit tsekata kuvia tutusta huoneistohotellista).

  (Ja jos inhoat linkkejä kommenteissa, niin ota toki pois!)

  • Vastaa

   Anni

   09/07/2015

   joo huomasinkin aiemmin blogissasi tutun hotellin 🙂

 2. Vastaa

  Tapsa

  09/07/2015

  Monet mainitsemasi asiat puoltavat ajatusta viettää joku talvi Fugessa, vaikka itseni ” tosireissaajaksi ” luenkin. Eläminen tuolla on paljon kotimaata halvempi, ilmapiiri toinen. Suomalaisyhdyskuntiin voi tutustua jos haluaa, muttei pakollista. Lisäksi yhteydet Malagan kentältä muualle maailmaan ovat hyvät, ja se muu maailma on paljon lähempänä, kuin täältä pohjolan perukoilta. Ja kyllähän tuolta moniin Espanjan kulttuurikaupunkeihin on lyhyesti. Lisäksi monet ” megatähdet “, joita harvemmin meilläpäin näkyy, konsertoivat rannikolla taajaan.

  • Vastaa

   Anni

   09/07/2015

   totta puhut 🙂 ehkäpä tuolla tosiaan tulee jossain vaiheessa talvehdittua.

 3. Vastaa

  Henriikka

  23/07/2015

  Mulla olisi blogissa sulle haaste 🙂

  http://pienityttomaailmalla.blogspot.fi/2015/07/liebster-award-ja-11-kysymysta.html

  • Vastaa

   Anni

   24/07/2015

   ai kun kiva! ja hyvät kysymykset oot keksiny 🙂

JÄTÄ KOMMENTTI