Pallontallaajat.net
Valikko
Arkistot
Social Icons
Tulossa!

Tallinna 4/2017
Pariisi ja Luxemburg 5/2017
Tallinna 6/2017
Bukarest 10/2017

Sorry:

- Instagram feed not found.
Uncategorized

#Blogisitarina

on 22/10/2015

#Blogisitarina on blogeissa kiertävä haaste, jonka pointti on valottaa lukijoille miten kyseinen blogi sai alkunsa ja missä mennään nyt. Minä sain haasteen Lapsellinen Maailma-blogilta, kiitos siitä 🙂 Mun bloggaajaura on kaksiosainen, ja ymmärtääkseen nykyistä, ei haittaa vaikka tietää taustatarinan myös. Aloitetaan.

10400689_21053597927_603_n

Osa 1. Tämän bloggaajan tarina alkaa heinäkuusta 2008, jolloin 22-vuotias Anni louhi nokkaansa baaritiskin päässä ja mietti mitä sitä elämältään oikein tahtoisi. Ravintola-alan töitä ja öitä oli painettu 5 vuotta peräsuoli pitkällä ja pää alkoi olla suoraan sanottuna hajoamispisteessä. Ja kun ihmisen luonne on joko-tai -tyyppiä niin siinä ei parin viikon lomat paljoa lämmitä, kun tämä muikkeli alkaa tuulettaa elämän arvojaan. Ihan ekana laitoin omistusasuntoni myyntiin, möin irtaimiston, laitoin kissat kaverille hoitoon, ja ilmoitin töihin, että lopputili ja lomarahat kiitos. Tässä vaiheessa perustin myös sen ensimmäisen blogini, joka oli vaatimattomasti nimeltään Annin maailman kiertue.

IMG_5436

Lokakuussa 2008 hyppäsin Tampereelle menevään yöjunaan, josta ponkaisin Ryanairilla Milanoon. Olin ekaa kertaa kunnolla yksin reissussa ja muistan olleeni helvetin ylpee, kun opin luovimaan yksin suurkaupungissa paikasta A paikkaan B. Kevyesti pakkaamiseen suhtauduin intohimoisesti jo silloin, ja mun rinkan lähtöpaino vesipulloineen oli 11kg, eli aika älyttömän vähän talviolosuhteisiin. Kaikki tavarat oli minigrip-pusseissa teemoittain, eikä turhaa tavaraa ollut muuta kuin munalukko. Munalukko, yksi niistä asioista joita olin etukäteen opetellut Pallontallaajien forumeilta, ja jonka piti olla reissugurujen mukaan elintärkeä. No paskat mä sitä mihinkään tarvinnut, mutta olipahan turvallinen olo kun oli Abloy rinkan pohjalla 🙂 Tällä interraililla viihdyin vähän päälle kuukauden, kierrellen ympäri Eurooppaa hyvien bändien perässä.

Kuva079

Jouluksi kotiin tullessa alkoikin sitten tämä aiemmin hajoamispisteeseen päästetty kuuppa oireilemaan, ja terveys heitti häränpyllyä silleen “isosti”. Kaikki mahtavat suunnitelmat maailmanympärimatkasta ja Australian working holidaysta lensi katkeralla kaarella romukoppaan, kun pitkä ja hidas toipuminen täytyikin aloittaa Suomen kamaralla. Totaalista lepoa ja reissutaukoa maltoin pitää kokonaiset 6 kuukautta, mutta ennen pitkää arki kotimaassa alkoi taas maistua ihan jeessiltä, ja reissujalkaa alkoi vipattaa. Aloitin amk-opinnot ja tein siinä sivussa niitä älyttömiä ravintola-alan töitä, jotta lyhkäsille reissuille pääsi edes muutaman kerran vuodessa. Blogi kuitenkin alkoi hiljalleen kuihtua kasaan. Silloin 2008-2010 bloggaaminen oli ylipäätään paljon pienimuotoisempaa mitä nykyään, ilman mitään yhteistyökuvioita tai suuria lukijamääriä. Eräänä päivänä päätin sitten lyödä koko blogin romukoppaan, paskaako tuota jos ei kiinnosta. Harmi vaan, että poistin koko blogin, enkä vaan piilottanut sitä… sinne meni kaikki kuvat ja tarinat huitsin nebraskaan.

WP_000436

Osa 2. Aina välillä vuosien saatossa mietin uuden blogin perustamista, kuitenkaan tuumasta toimeen tarttumatta. Kunnes tuli toukokuu 2014 ja amk oli vihdoin saatu päätökseen. Tulevaisuus auki, elämä edessä ja vaikka mitä! Reissaaminen on musta aina tuntunut silleen tosi omalta, vahvasti siltä “mun jutulta”, ja tajusin että haluan kertoo mun reissuista enemmänkin kuin facebook-päivitysten verran. Tästä innosta syntyi armas Loosefit-life 🙂

V__D3A5

Alkuun sitä kirjoitteli vaan kavereita ja itteään varten, mutta Pallontallaajien siiven alla blogi alkoikin löytää muiden samoista asioista kiinnostuneiden pariin. Viimeisen vuoden aikana blogini on selkeästi jakautunut vähän kahtia, on reissupostauksia, mutta on myös kosmetiikka-aiheisia postauksia. Ja on myös kosmetiikka-aiheisia reissupostauksia! Ne on ne aiheet mistä mulle on luontaista ja mielekästä kirjoittaa, niin en halua rajata blogiani tiukasti vain toiseen aiheeseen. Jos postauksen otsikko on iiiik-miten-ihania-saippuoita-en-kestä-omg, niin uskon että reissupostauksia intohimoisesti fanittava tyyppi tajuaa jättää jutun väliin, ja sama homma toisinpäin. Välillä tuntuu, että “joutuu” vääntää tikusta asiaa tai kirjottaminen tuntuu muuten vaan pakkopullalta. Noina hetkinä pyrin pitämään taukoa ja kerätä ajatuksia, enkä länkyttää ihan tyhjästä 🙂 Toivon, että tämä blogi pysyy mukana mun menossa vielä piiiitkät ajat, ja sama hyvä fiilis säilyy sekä kirjoittajalla että lukijalla. Ja koska tän tekstin kuvissa nyt ei muutenkaan ollut mitään järkee, niin tässä lopuksi vielä kuva Matti Nykäsestä. Aamen.

WP_000386

Haastan mun lemppariblogit, kun en jaksa muistaa ketkä kaikki tän on jo tehnyt:

Archie Gone Lebanon

Colour Me!

Marimente

Ohjeet (saa kopioida omaan blogiin):

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).

2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.

3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.

4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.

5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT
5 kommenttia
 1. Vastaa

  Inka

  23/10/2015

  Hihii, mää vielä muistan Annin maailman kiertueen, ja muistan myös sen miten harmitti ko se blogi tuli tiensä päähän. Onneksi kuitenkin aloitit tämän blogin!!! 🙂

  Ja kiitti haasteesta, mää oon tämän jo tehny mutta aikamoista kuulua sun suosikkeihin, vaikka en Kajjaanista ookaan! <3

  • Vastaa

   Anni

   23/10/2015

   hih, kiitti <3

 2. Vastaa

  Teaf

  25/10/2015

  Tää sun blogi hyppäs jostain mun silmille, ja oon nyt päivän mittaan kahlannu sen kokonaan läpi 😉 Hauskasti kirjoitat ja uutta vinkkiä on pukannut tälle mummolle. Olen nyt mm. liittynyt mm. ostohyvitys.fi jäseneksi ja Lushiin aion mennä joku päivä shoppailemaan. Mulla kun noita tököttejä on aina melkoinen arsenaali mukana ettei käsimatkatavaroissa kulje… Vaikka olenkin yrittänyt reissussa käyttää kaikenmaailman 5 in 1 tuotteita, niin silti.Josko nyt osan sais korvattua kiinteässä olomuodossa. Hotels.comia olen jo käyttänytkin, mutta nyt vielä ne ostohyvityksetkin 🙂 Ja aattelin vielä jatkossa maksaa just saapuneella SAS:in Travel Cash Masterilla, niin kerääntyy vielä pisteet sieltäkin. Pienistä puroista syntyy uusi matka 😀

  • Vastaa

   Anni

   25/10/2015

   tulipa hyvä mieli sun kommentista, kiitos =) kiva kun löysit tiesi tänne ja tykkäät, ja ennen kaikkea jos vinkeistä oli ihan hyötyäkin!

   • Vastaa

    Teaf

    25/10/2015

    Ainoo vaan että krooninen matkakuume äityi vielä akuutiksikin… Onhan tässä jo kaks viikkoa kotona ollukin. Ei muuta kuin pitkää päivää tää korkeasesonki (oon ravintola-alalla free lancer), ja kunhan on pikkujoulu ym. kemut lusittu, niin eikun varaussivustoille seikkailemaan B|

JÄTÄ KOMMENTTI