Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Dubain reissun perusteet - Loosefit-life Dubain reissun perusteet - Loosefit-life
Pallontallaajat.net
Valikko
Arkistot
Social Icons
Tulossa!

Tallinna 4/2017
Pariisi ja Luxemburg 5/2017
Tallinna 6/2017
Bukarest 10/2017

Sorry:

- Instagram feed not found.
Uncategorized

Dubain reissun perusteet

on 02/12/2015

Dubai ja Arabiemiraatit yleensäkin oli mulle varmaan eksoottisin ja erikoisin kohde tähän mennessä, missä oon käynyt. Ajattelinkin kirjata ylös ihan perusjuttuja matkaan liittyen, niin ompahan ainakin äipälle opiskeltavaa ennen omaa reissuaan, ja ittelle muistissa ens kertaa varten 🙂

Lento: Norwegian aloitti suorat lennot Helsingistä Dubaihin 19.11.2015, eli pääsin ekojen joukossa testaamaan uutta reittiä. Kentällä oli oikein avajaisseremoniat lähtiessä. Jänskätin etukäteen mitä mun paniikkihäiriö tykkää olla 7h koneen sisällä yhteen sukkaan ja miten keksin tekemistä tupakantuskissani, mutta turhaan huolin. Lento meni oikein kivuttomasti ja nopeesti, vaikkei edes Norkun kuuluisa wifi ollut tuolla lennolla toiminnassa. Suosittelen varaamaan koneeseen kivat eväät joita pupeltaa ja nukkumista helpottavia välineitä, kuten esim iso huivi ja niskatyyny.

WP_20151119_015

Maahantulo: Arabiemiraatteihin ei tarvii erikseen hommata viisumia, mutta passista kannattaa ehkä olla olemassa kopio ihan vaan varulta. Passintarkastusjonot on perillä ihan älyttömät ja työntekijöiden äärimmäinen hitaus saa jonkinasteisen raivon hiipimään pintaan itse kellekin. Tässä vaiheessa pitikin taputtaa itteään olalle, että onneksi oli kunnolla evästä mukana lennolla, ettei tuossa tarvinnut kaiken lisäksi maha kuopalla kuilottaa. Lento oli perillä vähän jälkeen 2 yöllä ja passijonossa meni noin 2 tuntia.

WP_20151120_016

Tavarat ja tarkastukset: Lääkkeiden osalta kannattaa olla tarkkana, ovat nimittäin ihan hysteerisiä kaikenlaisten huumaavien aineiden suhteen, ja surullisenkuuluisia pitkistä tuomioista, joita ovat turisteille langettaneet muunmuassa vaatteista löytyneiden huumejäämien takia. Jänskätin vähän miten tarkkaan syynäävät mun paniikkinappulat, mutta ei ne ketään kiinnostanut. Oli mulla mukana apteekin kirjottamat lausunnot ja lääkkeen tiedot, just in case.

WP_20151120_019

Kentältä hotelliin: Dubain metro vie kentälle ja kentältä keskustaan tosi näppärästi, paitsi jos lentosi on perillä yöllä. Silloin vaihtoehdoksi jäi taksi, jota ei missään nimessä kannata ottaa niiltä aulassa notkuvilta jampoilta. Kandee lompsia suoraan taksijonoon, josta pääset luvallisen ja toimivan mittarin kyytiin. Autoissa ei sitten ole navihelvettiä eikä karttoja, joten jos et asu tunnetussa hotellissa niin oikean osoitteen löytäminen voi olla haastavaa ja/tai mahdotonta. Kokemuksella voin nyt sanoa että on erityisen tärkeää tietää kohteen täydellinen osoite, toimiva puhelinnumero sekä mielellään muutama kiintopiste hotellin läheltä. Pinkkikattoiset taksit on muuten naiskuskilla varustettuja!

WP_20151120_020

Hotelli: Yövyin Rahab-nimisessä hotellissa Deiran Naif-alueella. Hotsku oli ihan perusjees ja hostellinrutkuihin tottuneelle jopa hieman luksus. Maksoin huoneesta (sisältäen jääkaapin, oman kylppärin, partsin sekä ilmastoinnin) noin 35€/yö. Ei paha. Hotellit muuten perii jokaiselta yöltä muutaman dirhamin extraa, olisko ollut kaupunkiveroa tms.

WP_20151120_042

Alueet: Dubai on kooltaan niin valtava, etten saanut kävellen kosketusta kuin Deiran sokkeloisiin kujiin, eikä väsyneen järki älynnyt edes siitä mitään. Saati kokonaisesta kaupungista. Mun hotelli oli tosiaan Deirassa, eli ei paljoa pilvenpiirtäjät silmiä häikäissyt, vaan sai rauhassa talsia ainoana länkkärinä/naisena/turistina pitkin likaisia katuja paikallisten miesten toljotettavana. Välillä se avoin tuijotus alkoi vituttamaan, mutta arskat päässä ja katse tiukasti eteenpäin suunnattuna vaan eteenpäin lomps, vaikkei ole hajuakaan mihin on matkalla. Paikalliset ei siis missään nimessä ollut uhkaavia tai mitään pervoja, mutta se häpeilemätön toljotus sai kyllä härmäläisen ihmettelemään maailman moninaisuutta. Deirassa on kultabasaaria ynnä muuta semi-mielenkiintoista, mutta aika huonosti rafloja/kahviloita.

WP_20151121_111

Ostokset: Ostoskeskukset on ihan tolkuttoman kokoisia, kuten aiheeseen kuuluu, enkä niissä muutamaa visiittiä enempää viihtynyt. Sanoovat että kultaa ja mausteita tuolta suunnalta kannattaa hamstrata, mutta kun just nyt ei ollut kullan tarvis niin en pahemmin ostellut mitään. Kaikkea sieltä tosin saa jos jotain tarvii.

WP_20151120_171 WP_20151121_006 WP_20151121_014

Syöminen: Kerran söin Dubai Mallin sisuksissa, ja syletti niin maksaa subista 10€, etten ostoshelveteissä enää muuta syönyt. Katukeittiöt/pikkuraflat taasen tarjosi susihalpaa ja hyvää kasvisruokaa. Esimerkiksi kasvishamppari kolmioleivän muodossa pottujen ja limun kans 3-5€, jättiannos paistettua riisiä/nuudelia kasviksilla ja ravuilla 4,50€. Näitä pystyy samaan hintaan tilaamaan myös hotellihuoneeseen, jos menee mehut niin finaaliin ettei jaksa ruokaa enää ettiä.

WP_20151121_107

Pukeutuminen: Ennen reissua jänskätin miten tukalaa on kulkea luut peitettynä karmeessa helteessä, ja varasin mukaan jos jonkin näköstä huivia. Ihan turhaan. Joka päivä mulla oli päällä perus t-paita ja caprilegginssit ja se oli aika perusasu kellä hyvänsä. Jonkun verran näkyi turrepimatsuja jotka hillui tuubitopissa ja jotku alkkarit jalassa, mutta ei onneksi paljoa, kun taas pitkähihaiset/-lahkeiset olisi ollut vähän liiottelua.

WP_20151120_166

Siinäpä sitä vähän reissun speksejä, kysykää jos tulee jotain mieleen 🙂

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT
16 kommenttia
 1. Vastaa

  Venla / Breezes from my Atlas

  02/12/2015

  Kiva lukea Dubaista, sillä sinne on itselläkin suunta tammikuussa! Etukäteen jo ahdistaa noi passijonot ja pukeutumiskulttuuri, mut kaikesta selviää. Tosin se lämpö ja ruuan edullisuus taasen houkuttaa!

  • Vastaa

   Anni

   02/12/2015

   ihana paikka se on, älä ressaa 🙂 tai jos kuvittelee passijonot 5h mittasiksi niin ehkä onkin helpottunut jos pääsee parissa tunnissa pihalle 😀

 2. Vastaa

  Noora

  02/12/2015

  Hauskaa lukea tätä postausta, itse nimittäin istun juuri Norskin kyydissä matkalla Dubaihin! Täällä sentään wifi toimii (kuten tästä kommentista pystyy päättelemään :D) Hyvä tietää noista jonoista maahantulossa, ettei vahingossakaan haaveile siitä että pääsisi joskus nukkumaan… Ja tuo taksivinkkikin oli hyvä tietää. Pitää toki katsoa jos sen navigoinnin voisi hoitaa itse offline-kartan avulla.

  • Vastaa

   Anni

   02/12/2015

   aika hauska 🙂 no hyvä että nyt wifi toimii, toivottavasti pääset ihmisten aikoihin perille! Muksaa reissua =)

 3. Vastaa

  Mari

  02/12/2015

  Oho, melkoset passijonot, vähän menee jo jenkkimeiningin puolelle. Pinkkikattoiseen taksiin sen sijaan pomppaisin mielelläni! Ei ole ihan heti vielä Dubain reissua tiedossa mutta teksti oli niin pupeltavan näppärästi kirjotettu että oli pakko lukea loppuun asti 😀

  • Vastaa

   Anni

   02/12/2015

   Heh kiva kun tykkäsit 🙂 pinkit jutut on aina jees!

 4. Vastaa

  Tiia/ReiseReise

  02/12/2015

  Tässä oli kyllä paljon hyviä vinkkejä. Tuli vaan mieleen miten sitä jaksaisi istua 7h lentokoneessa ilman viihdykettä? Jotenkin elokuvien kattominen rauhottaa mun lentopelkoa (joka ei kyllä ole enää kovinkaan suuri). Pystyitkö sä nukkumaan koneessa tai mitä teit?

  Tuo hotelli on kyllä mukavan hintainen! Teetkö siitä erikseen postauksen? Oliko se kaukana keskustasta, tai siis tästä maailman korkeimmasta rakennuksesta? 😀

  • Vastaa

   Anni

   03/12/2015

   kiva jos vinkeistä oli apua =) sain nukuttua mennessä jonkin aikaa ja sit pelasin mahjongia puhelimella ja muokkasin valokuvia. Ja söin eväitä antaumuksella 😀

   Voin tehdä hotskusta oman postauksen myöhemmin. Musta tuntu että dubaissa joka paikkaan on pitkä matka, mut hotellin lähellä on metropysäkki Palm Deira niin siitä pääsee näppärästi muualle.

 5. Vastaa

  Inka

  03/12/2015

  Jes, tää oli hyvä postaus, kiitos Anni! Maanantaina lähtö, joten hyvin pääsi fiilikseen. 🙂

  • Vastaa

   Anni

   03/12/2015

   jee huippua reissua =)

 6. Vastaa

  Anne

  03/12/2015

  Kiitos realistisesta ja oikeesti informoivasta bloggauksesta. Olin kohteena jo haudannut Dubain, mutta juttusi jälkeen se ei enää tunnukaan aivan mahdottomalle yksin matkustavalle naiselle.

  • Vastaa

   Anni

   04/12/2015

   Kiva kun tykkäsit 🙂 Dubai ei musta ollut sen hankalampi kohde yksinmatkustavalle naiselle, kuin vaikkapa euroopan kaupungit. Yhtään kertaa ei pelottanut tai epäilyttänyt liikkua yksin, toisin kuin esimerkiksi nykyään omassa kotikaupungissa, ei täällä voi enää pimeellä liikkua yksin 🙁

 7. Vastaa

  Jarno

  04/12/2015

  Jos lentää taas Tukholman tai Köpiksen kautta Emiratesilla niin maahan päästessä on hieman eri meininki. Ei jonotusta, ja koneessa on viihteet + ruuat viimeisen päälle.

  Suorista lennoista Finski lentää myös, toki hinta on kanssa jonkin verran kovempi.

  Raskaana olevat tai pikkulasten kanssa matkaavat pääsevät passijonossa kaikkien ohi, toki näitä ihmisryhmiä muutoinkin kohdellaan erityisesti Dubaissa. Istumapaikat metrossa jne hoituu aina.varsinkin raskaana oleville.

  Muistini mukaan Subi ei maksanut yhtään enempää kuin suomessakaan, mutta toki siitä on jo 2v kun siellä viimeksi piipahdettiin.

  Taksilla ajelu on maassa erittäin edullista ja käsittääkseni turvallista/reilua. Eivät yritä huijata, koska kuskit tietävät saavansa välittömästi häädön maasta jos joutuvat hankalaan tilanteeseen asiakkaan kanssa.

  Muutama reissu takana, mutta onhan se paikka ns kerralla nähty, mutta se kerta kyllä kannattaa käyttää. On sen verran erilaista kuin muualla.

  Lasten kanssa matkatessa vesipuistot ovat melkoisen kokoisia ja todella hyvässä kunnossa (Atlantis ainakin).

  Sukulaisia asustaa siellä niin siksi tullut käytyä siis useammin kuin sen kerran minkä jälkeen siellä ei hirveästi kyllä mitään ihmeellistä koe.

  • Vastaa

   Anni

   04/12/2015

   kiitos kommentista, hyviä vinkkejä 🙂

 8. Vastaa

  Kirsi

  04/12/2015

  Minulla on kyllä aika toisenlainen mielikuva Dubaista aina 5 tähden hotelleissa majoittuneena ja paljon nähtävyyksiä kierrelleenä. Passijonossa menee korkeintaan tunti ja se on ainoa paikka Dubaissa, jossa joutuu jonottamaan. Palvelu on kaikkealla loistavaa! Juttusi antoi ihanasta paikasta aika ankean kuvan (juttusi perusteella en matkustaisi sinne) – halvalla ei saa luxusta! Olen käynyt Emiraateissa seitsemän kertaa, myös Abu Dhabissa ja Ras al Khalmahissa, tykkään kovasti.

  • Vastaa

   Anni

   04/12/2015

   Niin… No luxusta mä en reissuiltani haekaan, kuten varmaan budjettimatkaajalta sopii odottaa? Listasin tähän postaukseen asiat siten miten minä ne koin. Dubai oli oikein kiva paikka, mutta vaaditaan aika tajunnanräjäyttävät kokemukset että mun suusta kuulee älytöntä hehkutusta, jos silloinkaan.

JÄTÄ KOMMENTTI