Pallontallaajat.net
Valikko
Arkistot
Social Icons
Tulossa!

Tallinna 4/2017
Pariisi ja Luxemburg 5/2017
Tallinna 6/2017
Bukarest 10/2017

Sorry:

- Instagram feed not found.
Uncategorized

Dubai ja kaiken karvaiset kommellukset

on 10/12/2015

Mun lähipiiri ja tämän postauksen lukeneet tietääkin, ettei mun ja Dubain ensikohtaaminen ollut mikään erityisen onnistunut, vaan pinnan pituutta kokeiltiin alkuun ihan urakalla. Suurimmat ongelmat johtui omasta väsymyksestä, sekä kielimuurista. Kummallista niissä ihmisissä, joita kohtasin, oli se että he nyökyttelivät ja olivat ymmärtävinään mitä mä sanon, mutteivat kuitenkaan tajunneet tuon taivaallista. Joo joo ja hymyilyä, eikä oikeesti hajuakaan mistä mää puhun. Alkuun tämä oli aika rassaavaa, mutta kun siihen tottui ja oma asenne löystyi vähän, niin hauskojahan ne tilanteet oli. Tässä niistä parhaat 🙂

WP_20151120_068

Postikorttien lähettäminen. Aika usein reissussa ei ole aikaa ja/tai kiinnostusta etsiä postilaatikkoa, vaan kotiin lähtevät kortit jätetään respaan, josta ne sitten kulkeutuu aikanaan muun postin mukana. Näin toimin myös Dubaissa. Jätin kortit vastaanottovirkailijalle, joka nyökytteli ja hymyili joojootaan. Muutamaa tuntia myöhemmin tämä ukkeli sitten soittaa mun huoneeseen ja kysyy mitä näille korteille pitäisi tehdä? No lähettää ne. Minne? No niihin osoitteisiin mitä niissä korteissa on. Voi tyttö hyvä kun posti on jo kiinni, mikset laita sähköpostia, se on paljon nopeampaa? Huoh, nevermind. Lähetin kortit sitten ihan itse lentokentältä.

WP_20151120_078

Hygieniatuotteet. Hotellihuoneeseen kuului 4 hygieniatuotetta, shampoo, saippua, veskipaperi ja kasvopaperit. Pyysin siivoojaa tuomaan shampoota ja vessapaperia lisää. Hymy ja joojoo minä tuon. Hetken päästä koputti oveen ja toi mulle saippuaa ja kasvopaperia, eli just niitä kahta mitä en tarvinnut.

WP_20151120_121 WP_20151120_097

Huonevaraus. Pitkän lennon ja taksilla eksymisen jäljiltä hemmetin väsyneenä pääsin vihdoin oikeaan hotelliin ja respaan. Ojennan passini virkailijalle ja kerron minulla olevan varauksen hotelliin. Hän pyytää varausnumeroa, jota en just sillä hetkellä löydä mistään. Pyydän etsimään varauksen nimelläni. Edelleen passiani kädessään heilutellen hän kysyy että mikähän mun nimi mahtaa olla? Hmm, se taitaa olla helpoimmin tavattavisa siitä mun passista…

WP_20151121_052 WP_20151121_010

Taksimatka nro 2. Edellisen yön seikkailuista viisastuneena tiesin kantaa mukanani hotellin tarkkaa osoitetta, karttaa ja lähimpiä kiintopisteitä. Taksikuski ei ilmeisesti osaa lukea kun ei suostu katsomaan tarjoamaani karttaa ja mölisee vaan ettei tiedä sitä ja sitä hotellia. Koitan tuputtaa karttaa että tuossa se on. Ei en osaa, en tiiä. Koitan kysyä että tiedätkö sen ja sen poliisiaseman tai sen ja sen hotellin? Joo tottakai tiedän. No se mun hotelli on siinä niiden välissä kuten tästä kartasta vois kattoa! Ei en minä sitä sinun hotellia tiedä enkä tunne. Okei, veisitkö minut sille hotellille minkä tiedät, kävellen olisin jo varmaan perillä.

WP_20151120_063

Vesimeloni ja basilika. Kentällä tuhlailin viimeisiä dirhameita ja tilasin pitsa-aterian, johon kuului basilika-pitsa, limu ja kuppi vesimelonia. Pikku-ukkeli ojentaa mulle tarjottimen, että tässä sinun pitsa, limu ja vesimeloni. No eihän tuo ole vesimelonia. Ei olekaan, se on hunajamelonia. No hyi, voinko saada sitä vesimelonia? Ei ole. Aha, anna sitten jotain mitä on. Sain salaatin. Pöydässä huomasin ettei pitsassa ole oikeastaan mitään. Menen pitsan kanssa ukkelin luo, että puuttuuko tästä sun mielestä jotain? Noo, ainaskin basilika puuttuu ja hmm mitäs vielä…. Voisinko saada basilikaa tähän basilika-pitsaani? Äh, olkoon menneeksi ja naama nutturalla nakkelee vähän vihreetä pitsan päälle.

WP_20151120_087 WP_20151120_114

Kartta. Omanin veneretkellä huomasin, että kaikilla muilla on paperinen kartta kyseisestä alueesta ja menen kysymään oppaalta saisinko minäkin vilkaista. Pyydän karttaa (map) ja paperia (paper), ei jummarra. Ojentaa mulle pelastusrenkaan ja näyttää missä on vessa. Okei, en mä mitään karttaa tarviikaan 😀

WP_20151120_242

Händpääki. Ekana iltana jälleen omaa hotelliani epätoivoisena etsiessä, laahustin hiestä märkänä painavien kauppakassien kanssa pitkin katuja. Veikkaan että otsassani kasvoi tatti ja käteni oli venynyt orankimaisen pitkiksi, mutta se ei estänyt innokkaita kauppiaita survomasta käsilaukkuja mun naamaan. Miss händpääk, händpääk, madam händpääk HÄNDPÄÄK!!!! Näytänkö mä siltä että mä tarviin just nyt vielä lisää händpääkejä kannettavaksi?? No eihän mulla vielä kaulassa tainnut roikkua yhtään kassia…

WP_20151120_129

Olispa ihana kuulla mitä kommelluksia/kielimuuri-ongelmia muille on sattunut matkojen varrella! Kertokaas kommenttiboksiin niin saan vähän vertaistukea 😀

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT
4 kommenttia
 1. Vastaa

  Noora

  10/12/2015

  Meidän Dubain-reissu taisi sattua suuremmitta kielimuuri- ja suunnistusongelmitta (jota kyllä suuresti ihmettelen) mutta yhden hyvin suomalaisen tilanteen voin kyllä omalta Dubain-reissultani kertoa. Oltiin lähdössä hotelliltamme jonnekin ja tarvitsimme taksia. Hotellin ulkopuolelta ajoi yleensä takseja ohi solkenaan, joten niitä ei kauaa tarvinnut pyydystää. Nytkin siinä kulmalla sattui olemaan joku mies, joka heti tarjosi kyytiä. Auto oli kuitenkin parkissa hotellin parkkihallissa eikä kadulla. No lähdettiin toisen kaverin kanssa tsekkaamaan menoa. Tultiin parkkihalliin ja huomattiin, että auto löytyy muttei taksikylttiä. Kaveri oli kuullut varoituksia epävirallisten taksien käytöstä, joten emme viitsineet ottaa riskiä. Mutta koska olemme huonoja suomalaisia, ja ein kakistaminen ulos on vaikeaa niin toimimme tyylikkäästi. Kun kuskiehdokas oli noussut autoonsa ja kääntänyt meille selkänsä, juoksimme pakoon sanomatta kuskille mitään 😀 Ulkopuolelta nappasimme sitten virallisen taksin, ennen kuin hämäräkuski ehti peräämme selvittämään tilannetta. Vieläkin nauretaan tuolle ihan kippurassa…

  • Vastaa

   Anni

   10/12/2015

   Eikä 😀 ihan huippu!!!

 2. Vastaa

  Meri / Syö Matkusta Rakasta

  11/12/2015

  Hehe, no sulle kerkes sattua monenmoista. 😀 Siis todella outoa jos hotellin respa ei tiedä mitä postikorteille yleensä tehdään. 😀

  • Vastaa

   Anni

   11/12/2015

   No niin kerkesi 😀 mietin jo välillä että oonko piilokamerassa tai jossain truman showssa!

JÄTÄ KOMMENTTI