Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Liikkuminen Dubaissa - Loosefit-life Liikkuminen Dubaissa - Loosefit-life
Pallontallaajat.net
Valikko
Arkistot
Social Icons
Tulossa!

Tallinna 4/2017
Pariisi ja Luxemburg 5/2017
Tallinna 6/2017
Bukarest 10/2017

Sorry:

- Instagram feed not found.
Uncategorized

Liikkuminen Dubaissa

on 18/12/2015

Dubai on kooltaan aivan valtava, varmaankin suurimpia kaupunkeja missä oon käynyt. Tuntui että joka paikkaan on pitkä matka vaikka kohteet olisi kartalla kuin lähekkäin. Kulkupeleistä kävelyn lisäksi käytin metroa, taksia, venettä sekä turistien hop on -busseja.

WP_20151120_050

Bussipysäkit on suljettuja koppeja, joissa on törkeen tehokas ilmastointi. Hyvä oli välillä poiketa viilentymään jos kävellessä meinasi liian hiki tulla.

Bussipysäkit on suljettuja koppeja, joissa on törkeen tehokas ilmastointi. Hyvä oli välillä poiketa viilentymään jos kävellessä meinasi liian hiki tulla.

Kävellen kulkiessa toki kokee kaupungin fiiliksen parhaiten, mutta älytön helle yhdistettynä univelalle menetettyyn suuntavaistoon oli aika tappo-kombo tottuneellekin tallaajalle. Totesinkin ensimmäisen aamupäivän lämpöhalvauksen partaalla talsittuani hyppääväni turistibussiin, maksoi mitä maksoi.

Turistibussi ja linjan vaihto Dubai Mallilla.

Turistibussi ja linjan vaihto Dubai Mallilla.

Ja sehän maksoi, palttiarallaa 60€ vuorokausi, hyi perkele etten sanosi. Vaikka hinta kirpaisi, niin sillä hetkellä se oli vaan oikeesti paras vaihtoehto, kun aikaa ja virtaa oli rajallisesti, mutta halu nähdä kaikki-nyt-heti oli valtava. Bussi kiersi muutamaa eri reittiä, joiden varrella oli kyllä aikalailla kaikki mitä halusin Dubaista nähdä. Erityisesti punainen (vanha kaupunki) ja sininen (ranta) linja oli mulle hyödyllisiä. Turistibussit on ihan samanlaisia tuolla kuin muuallakin, eli kuuloke-oppailla varustettuja 2-kerrosbusseja, joista pystyy hypätä pois ja takaisin kyytiin silloin kun siltä tuntuu. Jos turistibusseilu kiinnostaa, niin suosittelen ottamaan kahden vuorokauden lipun, joka ei hinnaltaan ole 24h-lippua paljoa tyyriimpi, mutta antaa kiertelyaikaa tuplasti enemmän.

Phototastic-23_11_2015_4e442b41-e365-4333-bb93-0a913b8bd67e

Metroissa oli 1 vaunu varattu pelkästään naisille ja lapsille. Toisinaan näissä vaunuissa oli eniten tilaa ja toisinaan vähiten, mutta miehillä ei niihin vaunuihin ollut mitään asiaa sakon uhalla. Junissa oli muutenkin aika paljon kieltoja ja sakkovaroituksia, ilmankos ne junat niin siistejä olikin, kun kaikki kiva oli kielletty.

Metro on Dubaissa ihan mahtava, niin siisti ja kattava! Linjoja on tasan kaksi, vihreä ja punainen, ja pysäkkejä on melko tiuhaan. Metrolla pääsee lentokentällekin näppärästi, paitsi yöaikaan. Lippuja on myynnissä normaalisti, eli yksittäin, alueittain, päiväksi, viikoksi jne. Kaikki alueet kattava päivälippu maksoi 22 dirhamia, eli n. 5€, ja sillä pääsi myös lentokentälle.

Phototastic-23_11_2015_495a2d27-5369-4988-9a5d-dc0f4808439a

Metro kulkee osittain maan päällä, niin pystyy seurailla maisemia.

Metroasemat näyttää tältä, eli tuollaisia ihme kuomuja tai puikuloita. Alkuun en tätä tajunnut, ja etsin kuumeisesti M-kylttiä tai pysäkin nimeä, eikä mistään löytynyt. Ihmekkös tuo.

Metroasemat näyttää tältä, eli tuollaisia ihme kuomuja tai puikuloita. Alkuun en tätä tajunnut, ja etsin kuumeisesti M-kylttiä tai pysäkin nimeä, eikä mistään löytynyt. Ihmekkös tuo.

Taksilla huristelu on Dubaissa edullista, ja autot on siistejä ja ilmastoituja. Kauppakeskuksien alakerroissa on taksijonot, joita paikallisetkin käyttää paljon ruokaostoksien roudaamiseen.

WP_20151120_020

Vielä kerran, ne pinkkikattoiset taksit, eli naiskuskien taksit.

Kyytihinnasto, ja lupaus ilmaisesta kyydistä jos mittari ei ole päällä.

Kyytihinnasto, ja lupaus ilmaisesta kyydistä jos mittari ei ole päällä.

Dubain halki kulkevalla joella kulki veneitä tai vesitakseja mitälie, joilla pääsi kymmenessä minuutissa puolelta toiselle, ja hintaakin oli kokonaista 1 dirhami, eli 0,25€. Kyyti maksetaan suoraan kuskille ja veneitä kulkee koko ajan. Hauska kokemus!

WP_20151120_082

Vesitakseja joen rannalla.

Siinäpä ne mun kokemukset liikkumisesta Dubaissa. Jos tämä raportti oli taas jonkun randomin mielestä niin kovin nyrpee ja tympee, niin sortsit vaan, meikä on 😀

 

 

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT
1 kommentti
  1. Vastaa

    Saara

    14/01/2018

    Hyvä ja hyödyllinen juttu ☺. Reissuun tässä lähdössä ja vinkit hakusessa. Osaatko sanoa, mikä/mitkä on pahimmat ruuhka-ajat liikenteessä? “Perinteiset” klo 8 ja 16 vai jotain ihan muuta?

JÄTÄ KOMMENTTI