Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Kuuban reissun valmistelut - Loosefit-life Kuuban reissun valmistelut - Loosefit-life
Pallontallaajat.net
Valikko
Arkistot
Social Icons
Tulossa!

Tallinna 4/2017
Pariisi ja Luxemburg 5/2017
Tallinna 6/2017
Bukarest 10/2017

Sorry:

- Instagram feed not found.
Uncategorized

Kuuban reissun valmistelut

on 28/01/2016

Heippa vaan! Mun arkeen ei kuulu mitään uutta, eikä juhlia oo paljoa näkynyt. Mun kaikki aika ja energia on mennyt enemmän tai vähemmän budjetin ruukaamiseen ja kaiken mahdollisen säätämiseen. Pitkästä aikaa reissuvalmisteluihin nimittäin kuuluu jotain muutakin, kuin repun pakkaaminen. Katsotaas mitä oon saanut aikaan!

Viisumi, tai mikälie turistikortti, jolla Kuubassa saa tursottaa ja turista 30 päivää, on nyt hommattu. Turistikortin hakemisprosessi oli kieltämättä vähän vanhanaikainen, nykyään kun kaikki menee sähkösenä ja hommat on niin mutkatonta, vaivatonta, hajutonta ja mautonta. Vaan eipä ollut tämä! Helpoiten ja halviten (22€) turistikortin hakee suoraan Kuuban konsulaatista Helsingistä, mutta me perähikiäläiset voidaan anoa se myös etänä hintaan 47€, ja silloin askeleet on nämä:

 • tulosta hakemuskaavake netistä, tämäkin kelpasi vaikka jouduin suttaamaan nuo mallivastaukset 😀
 • lähetä täytetty hakemus, oikeaksi todistetut kopiot passista ja lentolipusta, sähköpostiosoitteesi ja itsellesi osoitettu maksettu kirjekuori Kuuban suurlähetystöön
 • maksa 47€ ohjeilla jotka saat sähköpostiin
 • ja silvuplee, odota innolla postiluukun kolahdusta noin viikon kuluessa maksusta!

WP_20160128_003 WP_20160128_004

Majoitus ei löytynytkään perus hotels.comien kautta, vaan Kuuballa vaikutti olevan ihan omat sivunsa majoitusten varaamiseen. Liekkö syynä se kun hotellit on siellä valtion omistuksessa, voip olla. Varasin Varaderoon 3 yöksi hotellihuoneen täältä kokonaishintaan 100€, sisältäen aamupalat sun muut, ja josta on biitsille matkaa korttelin verran. Maksu tapahtui luottokortilla ja vahvistukset putkahti s-postiin, joten se puoli on onneksi kunnossa. Kaikentietävä netti osasi kertoa, että perhemajoitus olisi halvempaa ja autenttisempaa (ou rili?) kuin hotellit, mutta koska halusin hoitaa nuo etukäteen valmiiksi, enkä säätää vasta paikan päällä, niin näillä hinnoilla mennään mitä annettiin.

Varusteet on tällä hetkellä eniten päätä vaivaava osio, ne kun häätyy sopia niin Kuuban helteeseen kuin Kanadan talveenkin. Ja jottei liian helpoksi mene, niin Kuuban lennoille mulla saa olla mukana vaan käsimatkatavara, eli päivärepun lisäksi tarviin myös lentolaukun vaatteille. Ja samalla lentolaukulla pitänee pärjätä myös Kanadan osio, koska enhän mä nyt voi ottaa ruumalaukkua, lentolaukkua ja reppua mukaan herrajumala. Joten, säätämistä luvassa silläkin akselilla 🙂

WP_20150511_001

Kulkeminen paikoista a ja b paikkoihin y ja x mennee melko pitkälti mutu-tuntumalla. Jonkun verran olen tutkaillut valmiita retkiä Havannaan, mutta mitään en ole lukkoon lyönyt, vaan ajattelin kokeilla Tripadvisorin neuvoja, ja neuvotella hinnat paikan päällä. Sen verran arvokkaita nuo retket vaikutti olevan, että penninvenyttäjä täällä raapii tuskasena päätänsä. Jotain kivaa (eli mielellään Niagara JA lätkämatsi) kun pitää pystyä tehä myös Kanadassa, eikä syytää kaikkia rahoja palmun alle.

Siinäpä ne tän hetken polttavimmat. Jos vaan suinkin akka joutaa, niin teen vielä postauksen pakkaamisistani ja Kanadan suunnitelmista ennen lähtöä. Ja jos oikein innostun, niin ajastan parit postaukset putkahtamaan reissun ajallekin, mut en tosiaan lupaa yhtään mitään 😀

Tagit
LIITTYVÄT VIESTIT
2 kommenttia
 1. Vastaa

  Tiia K

  29/01/2016

  Oijoi mikä reissu tulossa! Mahtavaa matkaa Anni <3

  • Vastaa

   Anni

   29/01/2016

   kiitos, arvaa vaan oonko tohkeissani 😀

JÄTÄ KOMMENTTI